Det tilstræbte matematikindhold og teknologi – spiller det sammen? – Københavns Universitet

Computerbaseret matematikunderv. > Nyhedsarkiv > Artikler og publikationer > MONA 2014-2

01. juni 2014

Det tilstræbte matematikindhold og teknologi – spiller det sammen?

Artikel

Kommentar til Morten Misfeldt: “Trekantberegning og teknologi”, MONA, 2014(1). Af Henrik Bang og Claus Larsen, CMU.

I MONA, 2014(1), har Morten Misfeldt en glimrende artikel om den indflydelse teknologien bør have på udviklingen af matematikcurriculum. Synspunkter om at undervisning, læring og – som i artiklen – trekantsberegning ikke er teknologineutralt, bør nyde stor opmærksomhed. Temaer som black bokse, opgavers rolle i matematikundervisningen og forskellige digitale værktøjers styrker og svagheder har været centrale didaktiske udfordringer i gymnasiet og kommer nu også til folkeskolen.

Derfor denne kommentar. Det skal understreges at der netop er tale om en kommentar. Der er således hverken referencer eller stillingtagen til det teoretiske udgangspunkt i pragmatismen repræsenteret ved Joh n Dewey – andet end at den virker sund. Kommentarerne er foruden at være selektive og formuleret i et gymnasieperspektiv også noget kalejdoskopiske, og pladsen tillader ikke en grundigere diskussion eksempelvis med udgangspunkt i en stofdidaktisk analyse. Der er behov for at grave dybere, som Morten også peger på med sin artikel.

> Læs hele artiklen